Ще има необходимото увеличение на заплатите в общинското здравеопазване от 1 април, обяви столичният кмет Васил Терзиев

ТВ1 | Ще има необходимото увеличение на заплатите в общинското здравеопазване от 1 април
Днес мога да направя конкретно обещание, че ще има необходимото увеличение и ще се изпълни колективният трудов договор. Това обяви на брифинг кметът на София Васил Терзиев по повод протеста на работещите в общинското здравеопазване с искане за увеличение на възнагражденията, който се състоя вчера. Това увеличение ще се случи от 1 април, уточни той, цитиран от БТА.
В редица разговори с Министерския съвет договорихме, че това нещо ще се случи, посочи Терзиев и допълни, че вече се правят всички формални постъпки за това.
Искаме да кажем, че за нас това е изключително важна тема – справедливото възнаграждение на всички заети, подчерта столичният кмет и припомни за вече постигнати увеличения на възнагражденията в областите транспорт, култура и образование. „Сега се радвам и че за здравеопазването можем да направим тази тъй важна крачка“, каза още той.
След протеста вчера кметът Васил Терзиев съобщи, че е поканил на разговор преговорен екип на двата синдиката „Подкрепа” и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.