Сдружение “Живата вода на България” в лицето на г-жа Радева, в подкрепа на новата концертна зала

Нов храм на музиката

Ню Йорк, Москва, Виена, Париж, Хамбург и Берлин. Редом с тези културни центрове би била и столицата ни с една нова, модерна и красиво изглеждаща концертна зала, изтъкна директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров.

Той заедно със Станислав Почекански, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, и Александър Димитров – председател на фондация „Богария“ са организациите от инициативния комитет на проекта за нова концертна зала, които се срещнаха с държавния глава на “Дондуков” 2 този февруари.

Инициативата за създаването на новата зала е под патронажа на президента на Република България. „Тук не става въпрос просто за зала. Залогът е много по-голям – става въпрос за българската култура и духовност, като един от най-важните спойващи елементи за обществото”, заяви Румен Радев. Начинанието среща и подкрепата на сдружение “Живата вода на България” в лицето на госпожа Радева, която застава зад думите на президента и допълва: „Иска ми се България да има такъв акустичен музикален комплекс, който да превърне страната ни в значима културна и архитектурна дестинация за десетки, а защо не и стотици години напред.“

Мисията на първата дама в подкрепа на новия музикален комплекс е инициативата да достигне и да бъде припозната от по-широката общественост. Сдружение “Живата вода на България” стартира кампания „Станете част от историята“ за набиране на средства чрез поредица от събития. Всеки любител на музикалното изкуство може да се присъедини като даде подкрепата си – финансова или чрез гласа си – на сайта на инициативата https://новмузикаленхрам.бг/подкрепа-на-проекта/.

Станислав Почекански обясни, че съоръжението ще представлява музикален комплекс от голяма акустична зала, няколко по-малки акустични зали, помещения за репетиции, музеи на българската музикална култура, както и учебен комплекс по музикално изкуство. “Задължително е новата зала да впечатлява и със своята архитектура и акустика, и да бъде на централно място в София”, каза още Почекански.

За да подкрепите проекта, моля, кликнете тук.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.