Grand Jazz Nights с Вили Стоянов

Grand Jazz Nights с Вили Стоянов

На 26 август, от 20.00 часа в Гранд Хотел София неуморният тромбонист Вили Стоянов, в компанията на верни сподвижници, стартира музикален цикъл под надслов Do the Duke.

Въпреки че е считан за една от най-основните фигури в историята на джаза, Дюк Елингтън приема израза „извън всякаква категория“ като „освобождаващ принцип“, и за него музиката му спада към общата категория „Американска музика“, а не конкретен музикален жанр като „джаз“ например.

Подобно на Дюк Елингтън и за Вили – музиката не бива да се поставя в рамка. Затова подбира едни от най-активно свирещите музиканти, жанрово освободени, за да пресъздат средата, в която е музицирал композиторът и пианист – Дюк Елингтън. Поради изобретателната си употреба на оркестъра, както и благодарение на ораторското си майсторство и харизма,

Вили Стоянов е считан за един от хората, който въздига схващането за джаза до форма на изкуството, наравно с други традиционни музикални жанрове и го представя по един изключително достъпен и забавен начин. В градината на Гранд Хотел София, редом с виртуозния тромбонист, ще срещнете един от най-прогресивните млади пианисти – Станислав Арабаджиев, най-изкусният барабанист – Атанас Попов и едно младо, но все по-често срещано име, Даниеле Феббо – контрабас. В част от изданията ще има и различни гост солисти, които ще допринесат за пълнокръвното и цветно звучене на инициативата.

По материали от организаторите.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.