С автошествие в центъра на столицата протестиращи настояват за увеличение на средствата за спешна помощ

С автошествие в центъра на столицата протестиращи настояват за увеличение на средствата за спешна помощ
С автошествие в центъра на столицата протестиращи настояват за увеличение на средствата за спешна помощ, информира БТА. Акцията започна пред сградата на Българската народна банка (БНБ). Организатори са от синдикат „Защита“. Протестиращите отидоха пред Министерския съвет, след това пред президентството, както и пред Министерството на здравеопазването. Полицаи охраняват протеста.
Те настояват за увеличение на работните заплати за хората, работещи в Центровете за спешна медицинска помощ и в спешните отделения на болниците. Искат минималната работна заплата да бъде 1200 лв. за цялата страна; по-висока стойност на средствата за храна на минимум 8 лв.; размерът на минималната пенсия да е 80 на сто от минималната работна заплата; спиране на нарастващите цени на горивата.
Протестиращите настояват за намеса от страна на държавата за определяне на минималния осигурителен доход в индустрията. По думите им той трябва да е 1700 лв. Друга част от исканията са отмяна на решение на Народното събрание за излизане на свободния пазар на битовите потребители. Според протестиращите отмяната ще спре покачването на цените на тока у нас.
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.