9 януари 2023 година

ПРОВАЛ НА ВТОРА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ В ПЛОВДИВ

ПРОВАЛ НА ВТОРА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ В ПЛОВДИВ

ЦЕЛТА Е ДА СЕ СПРЕ СХЕМАТА НА ГЕРГОВ ЗА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР

Втората извънредна сесия на общинския съвет в Пловдив, на която трябваше да се направи опит да се спре схемата на Георги Гергов за овладяването на Пловдивския панаир, отново беше провалена от общинарите от ГЕРБ и БСП на Гергов, предаде МЕДИАПУЛ. 

Заседанието беше свикано извънредно по искане на общински съветници от различни групи. На него обаче дойдоха само 21 от 51 общинари и то пропадна заради липсата на кворум. По подобен начин се разви и първата извънредна сесия по същия въпрос на 3 януари. След провала ѝ от “Демократична България” инициираха ново извънредно заседания, но отново без успех. 

В неделя в центъра на Пловдив отново имаше многолюден протест срещу действията на местната власт и овладяването на панаира от страна на бизнесмена, бивш местен лидер на БСП и почетен консул на Русия Георги Гергов. На заседанието на общинския съвет в понеделник присъстваха и 7 депутати от ДБ – Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Йордан Иванов, от БСП – Кристиан Вигенин и Иван Петков, и от „Продължаваме промяната“ – Никола Минчев и Росен Костурков. Те се обявиха против схемата на Гергов. На предходното извънредно заседание имаше представители на ДБ и на БСП.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.