9 януари 2023 година

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ ВЪРНА НЕИЗПЪЛНЕН МАНДАТ

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ ВЪРНА НЕИЗПЪЛНЕН МАНДАТ

РАДЕВ И БОРИСОВ НАСОЧВАТ ВНИМАНИЕТО КЪМ ХРИСТО ИВАНОВ

Държавният глава Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Излъченият от тях кандидат за министър-председател Николай Денков върна неизпълнен възложения му от президента проучвателен мандат за съставяне на правителство. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

По време на разговора бяха обсъдени възможностите и отговорността на парламентарните групи за сформиране на редовен кабинет в настоящия парламент при връчване на трети мандат. Президентът изрази надежда преговорите за съставяне на правителство да не изместват фокуса от законодателната дейност на Народното събрание. Румен Радев отбеляза необходимостта от приемане на законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, както и антикорупционния закон и този за отговорността на главния прокурор, свързани с приемането на страната ни в Шенген. 

“Ако мандатът бъде връчен на “Демократична България” (ДБ), ще последваме примера на “Продължаваме Промяната”, които изработиха програмен документ, организираха срещи и го внесоха в зала, за да търсят подкрепа от всички”, коментира съпредседателят на партията Христо Иванов. В неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов да състави правителство. Президентът Румен Радев също насочи вниманието към партията му.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.