8 декември 2022 година

ПРОДЪЛЖАВА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА АКЦИЯ „БЯЛО“

ПРОДЪЛЖАВА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА АКЦИЯ „БЯЛО“

ОТКРИХА ГОЛЯМО ХАЛЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАРИХУАНА

Специализираната операция срещу наркоразпространението, която се извършва на територията на цялата страна, продължава и през днешния ден. Вчера, край Пловдив, е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. То е било оборудвано със скъпа климатична инсталация струваща десетки хиляди лева. По време на мащабна акция на МВР срещу разпространението на наркотиците, при претърсване в Добрич криминалистите откриха сумата от 30 000 евро. При претърсване на дома на наркодилър в Несебър са открити два пистолета и марихуана. При друг дилър в Бургас  са намерени голямо количество хапчета екстази и марихуана. Арести са извършени във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

От изявленията на вътрешния министър Иван Демерджиев и главния прокурор Иван Гешев вчера, стана ясно, че акцията се провежда съвместно от полицията и прокуратурата.

В акция “Бяло” участват участват над три хиляди служители от полицията, жандармерията, ГДБОП, граничната полиция  и десетки прокурори. Планирането на действията по места е продължило над един месец.

Както всички останали масирани акции на полицията и при тази се претърсват домовете на вече известни на МВР имена от криминалния контингент, които са били обект на предишни разследвания за разпространение на дрога. Както вчера Ви съобщихме, явната целт е да се ограничи пласиране на дрога по време на празниците.

Очаква се днес и утре МВР и прокуратурата да оповестят повече подробности за задържаните и последващите действия спрямо тях.

 

Автор: Мария Дамянова
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.