Председателят на ЕНП Манфред Вебер от Букурещ: Европа трябва да може да се защитава със свои сили, а не да разчита на САЩ

Председателят на ЕНП Манфред Вебер от Букурещ: Европа трябва да може да се защитава със свои сили, а не да разчита на САЩ

Европа трябва да може да се защитава със свои сили, а не да разчита на САЩ. Обединени трябва да сме силни, за да не не му минава през ум на Владимир Путин да ни напада. Това заяви председателят на ЕНП Манфред Вебер във втория ден от конгреса на партията, който се провежда в Букурещ, предаде БТА.

Той изнесе реч пред делегатите малко след словото на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Още в началото на изказването си Вебер съобщи, че над 600 журналисти от цял свят отразявам събитието в румънската столица.

По думите му Европа е под атака и след Брекзит определени полици – представители на екстремистки партии, се опитват да я разрушат.

“Тази Европа със сигурност не е перфектна, но е най-добрата в историята ни. ЕНП никога няма да си сътрудничи с партии, които отхвърлят европейските ни ценности, които са приятели на Путин и не подкрепят Украйна. И разрушават правова държава”, заяви Манфред Вебер.

Той нарече Володимир Зеленски, Петро Порошенко и Юлия Тимошенко  “горивото” на Европа в борбата й за мир, сигурност и стабилност.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.