Посолството на САЩ предупреждава, че екстремисти имат планове за нападение в Москва

Посолството на САЩ предупреждава, че екстремисти имат планове за нападение в Москва

Посолството на САЩ в Русия предупреди американските граждани да избягват големи събирания в Москва поради информация, че екстремисти имат планове за нападение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Дипломатическото представителство, което неколкократно призова всички американците да напуснат незабавно Русия, не даде повече подробности за естеството на заплахата, но заяви, че хората трябва да избягват тълпи и да се съобразяват със заобикалящата ги среда.
“Посолството следи съобщенията, че екстремисти имат непосредствени планове да се насочат към големи събирания в Москва, включително концерти”, поради което дипломатическата мисия съветва гражданите на САЩ да избягват големи събирания през следващите 48 часа, се казва в съобщение на уебсайта на посолството.
На 7 март Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщила, че е предотвратена потенциална терористична атака на “Ислямска държава” срещу московска синагога. Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщава, че агенти на ФСБ са убили няколко бойци, които са планирали нападението.
Не е ясно дали инцидентът е свързан с предупреждението на САЩ.

.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.