Политиците за меморандума на ПП-ДБ

Политиците за меморандума на ПП-ДБ

„Не сме получили проекта за меморандум на ПП-ДБ. Когато го получим трябва да се погледне правно, дали отговаря на Конституцията, правилата, правилника на парламента. Аз не знам каква е тази незряла политическа тактика на “Промяната” – подобен документ се изготвя от работни комисии. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ се пребори и направи компромис, за да има кабинет. Всички останали министри са на ПП-ДБ.“ Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Проектът за меморандум днес беше изпратен официално до техния зам.-председател на групата. Отделно можем да го връчим и на ръка. Аз разбрах, че той е прочел първите два реда. Всъщност по-важната част е в следващата страница. Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулаторите, каквито изкази чух.“ Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков по повод думите на Бойко Борисов.

„Меморандумът на ПП-ДБ е меморандум на позора. Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, които арестуваха Борисов и които щяха да сменят модела на управление, сега предлагат на Борисов 50% от държавата.“ Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Видяхме, че колегите обичат да се будат в регулаторите.  За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт.“ Това заяви и шефът на групата на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

“Разбирам, че меморандумът, който подготвихме, се коментира вече. Той на практика представлява покана за преговори към нашите коалиционни партньори. В този меморандум всички си насочват вниманието към кадровите въпроси, но това не е основното”.Това каза Атанас Атанасов от “Демократична България”.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.