Пет световноизвестни българки бяха отличени на петото юбилейно издание на “Денят на жената предприемач”

Пет световноизвестни българки бяха отличени на петото юбилейно издание на Денят на жената предприемач

Събитието на годината за дами предприемачи обедини в София лидери от различни сектори, световноизвестни българки и предприемачи

Тази година световно признатият “Международен ден на жената предприемач”, бе отбелязан на 20 ноември 2023 в Гранд Хотел Милениум София, с пето юбилейно събитие, организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България – “Селена”. Целодневното мероприятие “Денят на жената предприемач” постави фокус върху “Успехът в различните роли” и подчерта образа на жената като предприемач, майка, бизнес партньор, активен гражданин и културен деец.

По традиция, форматът бе разделен на две части, като през деня посетителите получиха възможността да разгледат безплатно бизнес изложение и взеха участие в 4 обучителни модула, разгръщащи темите за мотивация на лидера и екипа му, съчетаване на родителството с предприемачеството, баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама и стратегии за увеличаване на продажбите. Гостите имаха възможност да чуят и мотивационна реч от Кристияна Йорданова – Мис Свят България 2022, свързана с превенция срещу токсичните връзки.

В безплатното изложение взеха участие над 25 партньори – представители на частния бизнес и корпоративния свят, представяйки различни иновации, техники и продукти, помагащи във всеки един аспект от живота на една дама.

Свързващите звена между дневната и вечерната програма, бяха двата дискусионни панела за влиянието на иновациите и ключовите лидерски умения, необходими в съвременната бизнес среда, като темите бяха посветени на “Изкуствен срещу естествен интелект” и “Лидерски умения и успешни бизнес практики”.

Вечерната програмата на събитието бе уважена от кабинета на Президента на Република България, дипломати от посолства, публични личности и значими представители на бизнес средите.  За откриването на втората част, на сцената се качи Александър Пълев – съветник по иновации на Президента на Република България, за да изнесе тържествена реч.

Тазгодишния фокус на събитието, не само подчерта важността на жените предприемачи, но и обедини успешни дами от различни сфери, предоставяйки възможност за споделяне на опит и вдъхновение. Кулминацията в програмата бе връчването на първите награди за предприемчивост – “Успехът в различни роли”,  свързани с награждаването на пет изключителни дами – Гергана Стоянова, Силвия Аздреева, д-р Неделя Щонова, Ивет Лалова-Колио, Силвия Рашкова. Наградите бяха връчени за  техните върховни постижения чрез предприемане на действия всеки ден.

Юбилейното издание на “Денят на жената предприемач” не само отбеляза ролята на жената в динамична бизнес среда, но и акцентира върху способността ѝ да се ангажира активно и да подкрепя благотворителни инициативи. Три основни каузи имаха ключово значение за това събитие, заради техните мисии, свързани с промяна на човешките души – на Фондация “За нашите деца”, Фондация “Предай нататък” и Фондация “Emprove”.

Над 300 гости успяха да се включат в тазгодишното издание “Денят на жените предприемачи” 2023 като голяма част от тях споделиха, че събитието е оставило трайна следа на вдъхновение у тях и дълбоко въздействие в бизнес обществото, показвайки как дамите предприемачи може да са лидери във всеки аспект на живота и всяка роля, която е ключова  – от професионална до лична.

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women’s Entrepreneurship Day

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.