Опозицията се притесни от “тайни полети” на самолети, пълни с мигранти

Опозицията се притесни от "тайни полети" на самолети

С две изказвания в началото на пленарния ден опозицията изказа притесненията си за тайно връщане на мигранти от Австрия в България. Изказвания направиха от ИТН Тошко Йорданов и от БСП Корнелия Нинова, съобщава news.bg.

Тошко Йорданов припомни подписаното споразумение с Австрия за връщане на бежанци по регламента “Дъблин”, което премиерът отрече. Но Денков излъгал, според Тошко Йорданов. Той повтори информацията, разпространена  от “Пик”, че с чартърен полет от Виена до София на 12.10 е пристигнала първата група мигранти от Афганистан и Сирия, но мигрантите били скрити зад паравани, за да не бъдат снимани от журналисти. Според него полетът бил нелегален. И втори полет с мигранти кацнал по-късно. Според него мигрантите са опасност за националната сигурност и управляващите нямат право да крият информация за подобни полети.

От БСП  също са притеснени от тези полети с мигранти. Нинова припомни, че сглобката е скрила информация за прием на неограничен брой мигранти в България и посочи, че Съветът на ЕС е приел допълнителен протокол в тази връзка. Според нея управлението на сглобката е ентиевропейско, тъй като на никоя друга държава не е поставяно подобно условие.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.