Окончателно: Божков излиза на свобода срещу гаранция

Окончателно: Божков излиза на свобода срещу гаранция

Бизнесменът Васил Божков вече няма да е под домашен арест, предаде Медиапул. Това е окончателното решение на Софийския апелативен съд, поставено във вторник. Той може да излезе на свобода срещу 130 хил. лв. гаранция. Решението идва по средата на кампанията за парламентарните избори, на които Божков е кандидат за депутат от собствената си партия. Това е вторият му опит да влезе в политиката. Първия, с формацията “Българско лято”, се провали.

Божков е обвиняем по няколко дела – за неплащане на хазартни такси, за подбудителство към убийства, както и за незаконно държане на културно-исторически ценности.

Миналото лято той се прибра в България след като прекара три години в Обединените арабски емирства. Бизнесменът бе задържан на летището, а няколко дни по-късно съдът го остави под домашен арест.

Някои от разследванията срещу него вече са приключили и делата са внесени в съда. Предстои насрочването им.

Наскоро бизнесменът обяви, че прокуратурата, която иззе античната му колекция от няколко хиляди предмета, е започнала да ги предлага на чужди държави. Подобни писма наистина са изпратени до няколко съседни страни. Комуникацията се движи от МВР и прокуратурата, а операцията е с кодовото име “Орфей”. От прокуратурата не отговориха дали това означава, че част от антиките на Божков ще бъдат изпратени в други страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.