Радиодеца, Красимир Милетков и Васил Петров празнуват в навечерието на Първи юни

Радиодеца, Красимир Милетков и Васил Петров празнуват в навечерието на Първи юни

В навечерието на Деня на детето Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова ще отпразнува с концерт 70-годишнината на автора на любими музикални произведения за малки и големи Красимир Милетков. Събитието ще се състои на 28 май, вторник, от 19:00 ч. в Първо студио на БНР. В концерта ще участват ученици от НМУ „Любомир Пипков“, а специален гост ще е Васил Петров.

Забавни и стойностни детски песни от Красимир Милетков ще изпълнят най-малките певци на БНР. Сред тях ще е любима на децата „Жаба жабурана“, както и „Златни букви“ и „Ден на будителите“. Композиторът лично ще акомпанира на рояла на „Честит рожден ден“ и ще изпълни соловата си пиеса „Боряно, Борянке“. В изпълнение на клавирно дуо с Павлина Радионова за първи път в Първо студио ще прозвучи „Шопски диптих“ за четири ръце.

Още много детски песни като „Моето семейство“, „Дядо и аз“ , „С татко ще лепим тапети“, „Влюбен“ и др. ще звучат в Първо студио на БНР.

Васил Петров ще изпълни две песни на Милетков в аранжименти на Живко Петров и Ангел Заберски. „Моя бъди сега“ и „Да си върнем любовта“ са неизменна част от репертоара на певеца и ще прозвучат отново с послание за вяра, обич и детска радост.

Инструменталните пиеси на Милетков са вдъхновени от фантастични герои, истории и приказки, както и от българския фолклор. Талантливи ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ ще изпълнят на концерта най-обичаните от тях.  Клавирните пиесите ще представят ученици от класовете на д-р Богдан Иванов, Даниела Васкова, Дарина Кантарджиева, Милена Павлова, Любов Шишева и Анна Тодорова, а произведения за флейта  и цигулка – от класовете на Явор Желев и  Евгени Николов.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, бул. Драган Цанков №4 и в мрежата на Eвентим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.