Очаквайте диригента на академичен хор “Ангел Манолов” Дарена Попова в АНФАС, 27 май от 20.30 часа

Очаквайте-диригента-на-академичен-хор-Ангел-Манолов-Дарена-Попова-в-АНФАС,-27-май-от-20.30-часа

Тази година Академичният хор „Ангел Манолов” отбелязва внушителните 90 години от своето създаване през 1933 година. Юбилеят ще бъде ознаменуван на 4 юни с голям празничен концерт под патронажа на Президента на Републиката в зала България и ще бъде посветен на още две забележителни годишнини – 90 години Национален студентски дом – София и 40 години творческа дейност на вдъхновената  и неуморна диригентка на хора – маестра Дарена Попова. На сцената ще излязат настоящи и някогашни хористи, свързани завинаги с любовта към певческото изкуство, за да представят разнообразна програма, подкрепени от специалното участие на Камерен духов оркестър.

За историята и традициите на тази дълголетна хорова формация, за многобройните заслужени награди от наши и международни конкурси и фестивали, за богатството и разнообразието на репертоара, който изпълняват – в новото издание на “Анфас” Олга Бузина ще разговаря с жената, посветила десетилетия обич и вдъхновение на Академичен хор „Ангел Манолов”, многократния лауреат на отличието „най-добър диригент” – маестра Дарена Попова.

Събота, 27 май от 20.30 часа.

Повторения – неделя, 28 май от 11.00 часа и сряда, 31 май от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.