Маестро Константин Илиевски в АНФАС, 2 декември 2023 година

Маестро Константин Илиевски в АНФАС, 2 декември 2023 година

Започва да свири на пиано на пет и с усмивка казва – “докато другите деца мечтаеха за професии като пожарникар и космонавт, аз бях поставен пред избора: пианист или цигулар”. И не случайно – той произхожда от известната музикантска фамилия Илиевски и пътят му в музиката е предначертан. Завършва образованието си по “оркестрово дирижиране и композиране” в Братислава и Виена, още на 17 години основава оркестър Синфониета Дел Арте, който съществува под негово ръководство до днес. Гостувал е на много световни оркестри както солист-пианист и диригент, а негови авторски творби се изпълняват от различни европейски оркестри и камерни формации. 

От новия творчески сезон гостът ни пое отговорния пост на главен диригент на Симфоничния оркестър на Националното ни радио и в новото издание на “Анфас” споделя своите вдъхновяващи идеи и решения за концертната и звукозаписна програма на Радиосимфониците.

Повторения – неделя, 3 декември от 11.00 часа и сряда, 6 декември от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.