Директорът на НУИ “Веселин Стоянов” – Русе – Мария Дуканова в Анфас, 18 май 2024 година

Директорът на НУИ "Веселин Стоянов" - Русе - Мария Дуканова в Анфас, 18 май 2024 година

През 2024 година Националното училище по изкуствата в Русе чества 65 години от своето основаване, 55 години от приемането на името на проф. Веселин Стоянов и 20 години от получаването на статут на национално учебно заведение. От създаването си през 1959 г. до днес в Русенското училище по изкуствата са получили образование над 2 хиляди млади музикални таланти. През последните 24 години специалностите постепенно се разширяват, включвайки все повече нови изкуства. Десетки от възпитаниците на училището са лауреати на национални и международни конкурси у нас и в чужбина, а много от изявените на най-престижните световни сцени музиканти също са започнали своя път от него.

 

В новото издание на Анфас тази събота – 18 май, от 20.30 часа, гостува всеотдайната и любима на поколения ученици директорка на Националното училище по изкуствата в Русе – Мария Дуканова.

 

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg/.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.