Корнелия Нинова: Рестриктивен бюджет в една задаваща се криза

Корнелия Нинова Рестриктивен бюджет в една задаваща се криза

Кадри: Лили Тоушек

“Аз знам какво има в подготвения бюджет – увеличаване на данъци и замразяване на социалната политика. Това ще доведе до проблеми в икономиката, до спадане на брутния вътрешен продукт, а оттам и до по-малко приходи за социална политика, което е абсолютно неприемливо за нас.” Това каза пред журналисти в Плевен днес лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава БТА. Тя е подчертала, че държавният бюджет за 2024 г. все още не е внесен официално, отложен е за след изборите, като според нея целта е гражданите да не знаят какво се подготвя.

По думите на Нинова България я очакват трудни зимни месеци и е изправена пред две сериозни заплахи – “страшна мигрантска вълна и инфлация”. 

“Цените вече тръгнаха нагоре. Заради това, което правят в “Лукойл”, ще трябва да внасяме петрол от Близкия Изток, а заради войната тези доставки вероятно ще се усложнят и затруднят. Не се знае как корабите ще минават през Босфора. Това няма начин да не се отрази на горивата с поскъпване, а от тях зависи цената на всички стоки на пазара”, е заявила Нинова. 

В тази обстановка бюджетът, който внася правителството, се очертава рестриктивен вместо обратното, смята лидерът на БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.