Димитър Стоянов: Алексей ми каза да се пазя от Таки и Брендо!

Димитър Стоянов Алексей ми каза да се пазя от Таки и Брендо

Поканихме Димитър Стоянов от BIRD.BG в „Шоуто на Боби Ваклинов“, за да представи последните журналистически удари на разследващия сайт!

Димитър Стоянов за Красимир Каменов – Къро и Таки:

Къро беше наш информатор. От него получихме един полицейски доклад, който свидетелства, че в МВР е имало данни за убийството на Ружа Игнатова в Йонийско море. Това е станало по поръчителството на Христофорос Аманатидис-Таки, като ние не знаем дали тази поръчка не му е спусната от трети лица, понеже докладът стига дотам. Според информацията в него, ( бел.р. – в доклада) Ружа е убита на яхта в морето. Това, което ние знаем е, че този доклад е сведен до знанието на един бивш министър на вътрешните работи, като той го е резолирал не за разследване, а го е резолирал, че е информиран. Този доклад излезе от касата на един убит бивш служител на Второ районно полицейско управление – Любомир Иванов – началник на отдел в „Криминална полиция“. Това е човек, за когото имаше много данни за корупция, както и че е част от контрабандни канали, но човек, който активно събираше информация срещу служителите на отдела „Престъпления срещу личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и персонално срещу неговия шеф ( бел.ред. на отдела) Мишо Наумов. Съответно ние търсихме всички за коментар. Успяхме да стигнем до определени фигури, описани в този доклад…знаехме, че този доклад фигурира като част от материалите по делото за убийството на Любо Иванов и би било редно прокуратурата да го отдели и да образува ново досъдебно производство, да започне проверка…само че това не се случи. Ние го публикувахме и в момента, в който го направихме, над нас се изля адът! Има една малка подробност, преди ние да го огласим (б.р. – доклада), човек, който беше директор на паркингите на Къро, стана прокурорски свидетел. Той беше свел до знанието на Прокуратурата и очевидно до това на разни фактори от криминалния контингент, че ние ( бел.р. – BIRD.BG) разполагаме с този доклад, че този доклад ще им нанесе сериозни щети, както очевидно и стана. Аз и цялото ми семейство бяхме следени, пращаха ми хора от PIK, пратиха ми неповторимия, неустрашимия Каракочев…имаше заплахи срещу мен. В момента, в който излезе докладът, всичко утихна и аз си казах : „свърши се“…и няколко дни по-късно Прокуратурата излезе и обяви, че ние сме организирали заговор срещу нея и съдебната власт! 

Димитър Стоянов за Алексей Петров:

Опитах се да го накарам да даде интервю, този път не за мен, а за колеги от една авторитетна чуждестранна медия. Той трябваше да ми отговори няколко дни след нашата среща. Само че няколко дни след нашата среща – той беше разстрелян. 

Аз познавам Алексей от много дълго време по простата причини, че аз съм бил негов състезател по карате. Бях част от националния отбор, бяхме млади – имахме енергия и ентусиазъм. На вметката на водещия, че по тази линия вероятно познава и Бойко Борисов, Димитър Стоянов отвърна: Бойко не е никакъв каратист! Това е пиар, той е имал някаква административна длъжност във Федерацията. Доколкото знам Бойко никога не е участвал на състезание. Да се върнем на Алексей. С него имахме дълъг разговор, тъй като в различни медии ние с него ( бел.ред. – с Алексей) бяхме посочени като организатори на атентата срещу Гешев. Разбирай персонално аз и колегата от Румъния Атила Биро, Атанас Чобанов беше посочен като координатор. В други медии беше посочен той (бел.ред. – Алексей Петров). Една от темите на разговора ни с Алексей Петров беше да се разберем кой аджеба е направил този атентат, защото не може да се караме. Другата тема, по която разговаряхме, беше публикацията ни за Ружа Игнатова, защото тя има десетки хиляди споделяния и цитирания. Все пак това е една от най-крупните измами на нашето време. Говорихме с Алексей надълго и нашироко и той ми каза: трябва много да се пазиш от Таки и от Брендо. Аз бях последния човек, който работи по тях в качеството си на служител на държавата и затова стана атентатът през 2015г. срещу мен. Той обвърза това посегателство срещу него ( бел.ред. – това през 2015г.), с поръчка на Таки. Разбира се, имаме десетки хипотези за евентуалното извършителство – и аз не мога да твърдя, че неговите заключения са верните!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.