„Капачки за бъдеше“ дариха на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца линейка за хора на хемодиализа

„Капачки за бъдеше“ дариха на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца линейка за хора на хемодиализа

Нова линейка, предназначена да превозва пациенти на хемодиализа от област Враца до Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Христо Ботев“ – Враца, бе подарена днес на лечебното заведение от кампанията „Капачки за бъдеще“, съобщава БТА. Автомобилът е втора употреба, осем местен, ремонтиран и оборудван със специализирана платформа за хора с инвалидни колички, обясни основателят на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков, който лично пристигна, за да предаде дарението. Дарителят изрази надежда новата линейка да направи транспортирането на болните по-леко и безопасно.
В момента във Врачанско на хемодиализа са 22 пациенти, които се налага средно по два пъти седмично да бъдат докарвани до специализирания център в болницата, обясни директорът на МБАЛ – Враца д-р Кети Ценова. Тя благодари за новата придобивка и изрази надежда, че това ще спомогне за по-доброто обслужване на пациентите.
Д-р Ценова обясни още, че до дарението се е стигнало, след като председателят на Съвет на директорите на врачанската болница д-р Нели Нешева се е обърнала с молба за помощ към „Капачки за бъдеще“.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.