Иван Янъков с празничен клавирен рецитал за българската публика на 27 декември в НДК

Иван Янъков с празничен клавирен рецитал за българската публика на 27 декември в НДК

Специално за концерта си „Топлина за зимните вечери“ от далечен Тайван ще се завърне известният български пианист Иван Янъков. Събитието е на 27 декември от 19:00 часа в зала 11 като част от Новогодишния музикален фестивал. Творбите, които пианистът е избрал, са от Бетовен – Соната „Валдщайн”; Ноктюрни от Скрябин; Добринка Табакова; Респиги; Пуленк; Леонид Десятников и Равел – Гробницата на Купрен. Ноктюрно на Добринка Табакова е от произведенията, които Янъков наскоро издаде като сингъл във всички световни музикални платформи. Записът привлече десетки хиляди слушатели на платформи като Spotify и iTunes.

“Всички ние имаме нужда от красота и любов, а какъв по-добър начин да си поднесем това чрез изкуството. Едно от предимствата на музиката е, че няма език и превод не е нужен. Музиката мотивира и прави хората по-добри, в нея няма омраза, тя ни носи само светлина и любов. Иска ми се да вярвам, че със своята музика ще вдъхна увереност, че всичко ще бъде дори по-добре от преди“, споделя талантливият пианист и кани всички на клавирния си рецитал. Заедно с НДК Янъков е съосновател на проекта „Четиримата пианисти“. В няколко концерта, той, заедно с Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски радват публиката в зала 1. Концертът им в лондонската зала „Cadogan Hall“ е разпродаден месеци предварително.

Билети за „Топлина за зимните вечери“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.