ЕНЕРГИЯТА с гости адв. Георги Тошев и Богомил Николов, 29 май 2023 година

ЕНЕРГИЯТА-с-гости-адв.-Георги-Тошев-и-Богомил-Николов,-29-май-2023-година

Кампания за колективно закупуване на климатици

През януари Народното събрание прие три ключови поправки в Закона за енергетиката, едната от които отваря пътя към началото на процеса за въвеждане на интелигентни измервателни устройства. Поправката гласи, че ЕРП-тата трябва да обновят електромерите на битовите потребители, които са тяхна собственост, с интелигентни. Наскоро стана ясно, че България ще получи 380 млн. лева от специално създадения през 2021 г. европейски Модернизационен фонд за подпомагане на зеления преход и подобряване на енергийната ефективност в ЕС. 

За да дискутираме тази тема в днешния епизод на „Енергията” с мен, Антоан Николов, съм поканил адв. Георги Тошев, който е председател на Института за развитие и управление на ресурсите. Във втората част на предаването ще разговарям с изпълнителния директор на Асоциация “Активни потребители” Богомил Николов по повод инициативата на асоциацията за колективно закупуване на климатици.

Бъдете с “Енергията” всеки понеделник от 19:30 часа в ефира на ТV1, Youtube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.