ЕНЕРГИЯТА с Антоан Николов, 13 март 2023 година

ЕНЕРГИЯТА-с-Антоан-Николов,-13-март-2023-година

Екологични алтернативи за отопление и производство на електроенергия в Столична община

През 2021 година беше извършено въздушно заснемане на покривни конструкции на 880 общински сгради и беше изготвен анализ на потенциала за използването на покривите им за фотоволтаични инсталации. Към настоящия момент продължава заснемането и в три района на всички сгради в Столична община. За тези проекти говори доц. д-р Стелиян Димитров от Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Битовото отопление е секторът, който има най-голям принос към общите емисии на фини прахови частици – 56%. В тази връзка Столична община изпълнява два проекта с европейско финансиране за подмяна на старите отоплителни устройства на дърва и въглища с нови, екологични алтернативи. Тези два проекта представят заместник-кметът по направление „Зелена система, екология и земеползване“ в Столичната община – Десислава Билева, и директорът на Дирекция “Климат, енергия и въздух” към Общината – Теодора Полимерова.

Бъдете с “Енергията” всеки понеделник от 19:30 часа в ефира на ТV1, Youtube TV1 България, Facebook TV1 България, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.