Зеленски предупреди, че намаляване на помощта от САЩ за Украйна би било лош сигнал

Зеленски предупреди, че намаляване на помощта от САЩ за Украйна би било лош сигнал

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди днес, че намаляване на помощта от САЩ за Украйна би било лош сигнал, съобщава БТА, цитирайки Франс прес.
“Пасивността на САЩ или липсата на подкрепа биха били лош сигнал. Това няма да бъде справедливо за никого”, заяви украинският президент в интервю за германската телевизия Цет Де Еф. Този коментар той направи в момент, в който пореден пакет от помощ за Украйна е блокиран в американския Конгрес. “САЩ са нашият партньор номер едно”, изтъкна Зеленски.
След като предостави на Киев оръжия на стойност десетки милиарди долари от началото на руската инвазия в Украйна, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън изчерпа средствата си в края на 2023 г.
Президентът на САЩ поиска от Конгреса да одобри около 61 милиарда долара допълнителни средства за Украйна, но преговорите с републиканците, касаещи и въпроса за имиграцията към САЩ, боксуват.
Последната доставка на военна помощ от САЩ за Украйна беше обявена на 27 декември и Белият дом повтори, че без предвидено в бюджета удължаване на средствата, друга помощ няма да има.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.