Зеленски към Запада: Защо не защитите Украйна, както направихте за Израел

Зеленски към Запада: Защо не защитите Украйна, както направихте за Израел

Украинският президент Володимир Зеленски поднови призивите си за активна подкрепа на Запада за неговата страна срещу руската инвазия, давайки за пример западната подкрепа за Израел при атаката от Иран, предаде ДПА, цитирана от Медиапул.

Ясно е, че не всички украински съоръжения могат да бъдат предпазени от атаки, написа снощи Зеленски в “Телеграм” след среща на върховното командване на украинските въоръжени сили. “Интензивността на руските атаки обаче изисква по-голямо единство”, допълни украинският президент.

САЩ, Великобритания, Франция и други страни помогнаха преди дни за осуетяване на иранската атака, като прехванаха и неутрализираха част от изстреляните срещу Израел ракети и дронове.

Защитавайки Израел, свободният свят показа, че единството не само е възможно, но също така е и 100 процента ефективно, заяви Зеленски. “Решителните действия на съюзниците осуетиха успеха на терора и загубата на инфраструктура, като накараха агресора да се опомни”, написа украинският лидер, имайки предвид безпрецедентната атаката на Иран срещу Израел през уикенда.

Същото може да бъде направено и за защита на Украйна от терора, която също като Израел не е член на НАТО. “И това не изисква задействането на член 5, а единствено политическа воля”, посочи Зеленски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.