Виктория Василенко, Атанас Илиев и Атанас Кръстев в камерен концерт от цикъла “Volante”

Виктория Василенко, Атанас Илиев и Атанас Кръстев в камерен концерт от цикъла Volante

След големия успех на дебютния концерт от цикъла камерни концерти “Volante” на 12 декември на сцената на Vivacom “Art Hall” Оборище 5 ще се състои вторият концерт от цикъла. Ето как покани публиката в социалните медии талантливата ни пианистка Виктория Василенко:

“Много прекрасни идеи и съвместни партньорства (които в момента се изявяват по големи сцени и в рамките на наши престижни фестивали), се зародиха на едно тайно място по време на локдауна. Едно от тях беше чифт Атанасовци и аз с кларинетното трио на Йоханес Брамс. Благодарим на нашият приятел и фантастичен пианист Румен Трайков за поканата да направим пълноценен концерт в рамките на “Volante”. Заповядайте в залата на Оборище 5 тази неделя от 17:00 часа, където ще чуете сонатата за кларинет и пиано от Бърнстейн, “Smorfia” от Жбинек Матею (премиерно за България), соната No 1 за чело и пиано от Е. Григ и Брамс трио:) ще ви очакваме!”

А организаторите на проекта “Volante” допълват: Един от основните фокуси е представянето както на неподвластни на времето шедьоври в жанра, така и „възкресяването” на творби, които се изпълняват изключително рядко на музикалната сцена. Наш важен приоритет е да запознаем българската публика с автори, които са незаслужено пренебрегнати предимно през епохата от 19-ти и първата половина на 20-ти век.

Заповядайте на 12.12.2021 година, от 17:00 ч, на сцената на Vivacom “Art Hall” Оборище 5. В програмата ще чуете:
Едвард Григ – соната за чело и пиано оп.36;
Ленард Бърнстейн – соната за кларинет и пиано (1942);
Жбинек Матею – „Сморфия“
Йоханес Брамс – трио за кларинет, чело и пиано оп. 114
В изпълнение на:
Виктория Василенко – пиано
Атанас Илиев – кларинет
Атанас Кръстев – виолончело

Цена на билет: 30 лева на касата на залата или на www.volante-classic.com.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.