“В тишината” – театър на звука от Асен Аврамов

"В тишината" - театър на звука от Асен Аврамов

В пространството на парк-театър “Борисова градина” в столицата на 20 септември от 20.00 часа след изключително успешната му премиера през юни месец отново ще прозвучи “В тишината”. „В тишината“ е оригинален музикален спектакъл, плод на сътрудничеството между композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от ансамбъл MYX’D.

Акцентът на творбата е музиката – красива, хармонична, мистериозна, драматична и завладяваща. Издишането на кларинета, пицикатото на цигулката, тайнственото тремоло на струните на пианото постепенно се наслагват, демонстрирайки процеса на зараждане на музиката от тишината. Сценичната интерпретация е допълнена от светлинен и звуков дизайн в търсене на многостранно сетивно изживяване на публиката. MYX’D е камерен ансамбъл, ориентиран към съвременна музика.

Музикантите от състава изповядват философията, че да служиш на музиката означава да я споделяш с много хора. Обединени от идеята да създават уникални преживявания за своите слушатели, членовете на MYX’D целят да поднесат класическата музика по спонтанен и интригуващ за възприятията на съвременния човек начин, както и отрано да закърмят най-малките слушатели в духа на това изкуство. В творческия процес на MYX’D особено се ценят новаторството и експериментирането.

Всеки един от музикантите дава най-доброто от себе си, за да се създаде онази специална колективна енергия, която радва и вдъхновява както изпълнителите, така и слушателите. Петимата основатели на ансамбъла са двама цигулари, виолончелист, кларнетист и пианист. Техният артистичен път обединява образователен и професионален опит от най-добрите американски и европейски училища и университети, както и престижни музикални формации от четирите края на света – от Северна и Южна Америка до Европа и Южна Африка.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.