Трето издание на Национална стипендия “С усилие към звездите”

Трето издание на Национална стипендия "С усилие към звездите"

За трета поредна година Национална стипендия „С усилия към звездите“ ще подкрепи млади таланти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс. Стипендията е учредена от Фондация „Културни перспективи“ по идея на оперната певица Ина Кънчева и от 2019 година подпомага талантливи български творци, като стимулира качествата и потенциала им и им дава възможност и увереност да се утвърдят като артисти. Национална стипендия „С усилия към звездите“ е изградена като инструмент за растеж и развитие на млади таланти с доказан потенциал. Подкрепата, която всеки избран стипендиант получава в рамките на едногодишния цикъл се развива в няколко направления:

Работа с ментор в продължение на една година.

Осигуряване на бюджет, покриващ разходите за конкретен проект на кандидата.

Участие в годишен тематичен пърформанс като екипно представяне на отличените в рамките на ежегодния Фестивал „Културама“.

В настоящото издание на Стипендията кандидатите ще имат възможност да подават своите кандидатури лесно и удобно в изцяло обновена платформа. Предстои скоро да бъдат обявени менторите, които ще съветват стипендиантите през 2021 – 2022 година. Кандидатстването за третото издание на Стипендията ще бъде активно в периода 1 август – 1 септември 2021 година. Резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември 2021 година в платформата www.culturama.art.

Олга Бузина

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.