Тодор Янчев: ЦСКА вече не държи съдбата в ръцете си

Тодор Янчев: ЦСКА вече не държи съдбата в ръцете си Бившият вече наставник на ЦСКА 1948 и шампион с ЦСКА Тодор Янчев, гостува в предаването СПОРТ по ТВ1. Янчев коментира раздялата си с ЦСКА 1948 и шансовете на ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската титла.

Тодор Янчев: ЦСКА вече не държи съдбата в ръцете си

Бившият вече наставник на ЦСКА 1948 и шампион с ЦСКА Тодор Янчев, гостува в предаването СПОРТ по ТВ1. Янчев коментира раздялата си с ЦСКА 1948 и шансовете на ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската титла.
„ Като цяло мисля, че направих тази крачка, която трябваше да направя. С оглед, че бях дълги години помощник и трябваше да излезна от сянката на господин Стойчо Младенов, защото много хора така ме свързваха с него. Мисля, че направих добър избор със силен отбор, който се бори в челото на първенството. Постигнахме за първи път в историята на клуба класиране на финал. Моите амбиции бяха да го спечелим, но не успяхме. Оставих отбора на трето място, което за момента дава право да се класира в европейските клубни турнири.
– Много от феновете на ЦСКА се обърнаха против вас и Стойчо Младенов след преминаването ви в ЦСКА 1948 г.
– Да, наистина не е приятно, много хора може бяха разочаровани от моята постъпка, но аз бях длъжен да предприема този ход най-вече за работата, която ми предстоше да направя треньорска кариера. Много от феновете бяха разочаровани, получих доста съобщения, други пък ме подкрепиха и знаеха ,че аз съм един от тях и рано или късно ще се върна.
– Предрешена ли е битката за титлата?
– Футболът за това е интересна игра, защото нищо не е решено, но с оглед на ситуацията, мисля, че ЦСКА не е в добра позиция. Черно море е много стойностен отбор и с много добър треньор, но това вече е мач, в който Лудогорец държи съдбата в ръцете си.
– Как си вдига отбор като ЦСКА, който със сигурност не е добро психологическо състояние?
– Най голямата мотивация е, че играят в дербито на България. Това са мачовете без да е нужна специална мотивация и да те вдига някой.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.