14 януари 2023 година

Тео от Тоника СВ в “АНФАС”, 14 януари 2023 година

Певецът с буйни коси и дълбок глас

Теодор Шишманов – или както е известен Тео от Тоника СВ, е притежател на толкова характерен и красив басов тембър, че на кастинга за певци за групата само от първите произнесени думи – вече е приет. Роден е в Плевен, но израства в Троян, където музикалния му талант открива преподавател в местното читалище. Малкият къдрокоско започва да свири и на тимпани в акордеонния оркестър в Троян, и да взима уроци по пиано. По-късно като младеж основава група, с която свирят и пеят по кръчмите, имат даже няколко авторски парчета и солиден рокендрол репертоар. И така – стъпка след стъпка, през 1980 година съдбата го отвежда на прослушване за вокалист на Тоника СВ и Тео става част от любимата на поколения българи музикална формация.

За срещите и изборите, за нестихващата любов към музиката и рока, за Тоника и новите му проекти – в новото издание на “Анфас” Олга Бузина говори с певеца с буйни коси и дълбок глас – Теодор Шишманов – Тео. 

Повторения на “Анфас” с гост Тео Шишманов – неделя, 15 януари от 11.00 часа и сряда, 18 януари от 22.30 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, както и във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.