Swing That Ting – джаз вечер с Весела Морова, 23 юни от 20.00 часа

Swing That Ting - джаз вечер с Весела Морова, 23 юни от 20.00 часа

На 23 юни от 20.00 часа джаз певицата Весела Морова кани почитателите на суинг музиката в Art Club Sofia. На сцената заедно с нея ще бъдат Шибил Бенев – китара / пиано и Димитър Льолев – саксофон. Весела Морова е певица, отдадена на джаза, импровизацията, акапелната музика. Родена е в Габрово, където прави и първите си стъпки в джаз музиката.

По-късно заминава за САЩ и изучава пеене в музикалния колеж “Бъркли” в Бостън. От 2012 година насам Весела следва професионалния си път в България, като е солист на биг бендове, оркестри, и собствени джаз формации. Тя и е член на българската акапелна група Spectrum Vocal Band. Представяла е музикални проекти на фестивални и клубни сцени в цялата страна – “Международен Джаз Фестивал – Банско”, “Аполония”, “Варненско лято” и други.

Два пъти концертира като гост-солист в град Катовице, Полша, по покана на “Дамски салонен оркестър – Катовице”. Участва и като солист в продукцията “Фантомите на мюзикъла” на Държавна опера Стара Загора през 2015 година През 2016 година издава албум – “Нощ в джаз клуба” – с музиката на пианиста/композитор Любомир Денев и неговия квартет. През 2018 г. завършва магистратура в НМА “Панчо Владигеров” и в момента е и преподавател по поп и джаз пеене в “АМТИИ – Пловдив”. Телефон за резервации: +359 89 684 0174, адрес: ул. “Цар Иван Асен II” №6, София.

Олга Бузина

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.