17 декември 2022 година

Смесеният хор на БНР със 70-годишен юбилей и в “АНФАС”, 17 декември 2022 година

За незабравеното минало и наследството, за изграждането на съвременната хорова звучност и репертоарно разнообразие

Тази година Смесеният хор на Българското национално радио отбелязва своя седемдесет годишен юбилей. Създаден през 1952 година, съставът е изнесъл десетки концерти, пял е под палката на именити диригенти, записвал е за Баварското радио и други световни компании, има стотици записи за Златния фонд на БНР.  Многобройни са в дълголетната му история и турнета – в  Германия, Франция, Великобритания, Италия, Швейцария, Гърция, Япония и др.

През 2014 г. в Денят на Европа, 9 май, Смесеният хор на БНР беше част от грандиозния концерт „Европа пее”, предаван директно по десетки телевизии и европейски радиостанции от площада във Виена.

За незабравеното минало и наследството на основателя и първи диригент – маестро Михаил Милков, за изграждането на съвременната хорова звучност и репертоарно разнообразие днес – в новото издание на Анфас Олга Бузина разговаря с диригента на хора Любомира Александрова и хористът –доайен  Васко Василев – Базилио.

Повторения – неделя, 18 декември от 11.00 часа и сряда, 21 декември от 22.30 часа. в ефира на TV1, както и във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
Chapters
  • Copy video url at current time
  • Fullscreen Exit Fullscreen
  This content is private
  Submit
  Please enter valid password!
  Age Verification
  By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
  ENTER
  or
  EXIT
  Coming Next
  CANCEL
  Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.