“Скритите букви” с грандиозен 3D Mapping и поетическа антология

"Скритите букви" с грандиозен 3D Mapping и поетическа антология

През септември Фондация „Прочети София“ добавя още две събития към многообразието на проекта „Скритите букви“, в които отново подчертава връзката между поезията, града и типографията. Единствено на 10 и 11 септември фасадата на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се превърне в своеобразно платно за 3D мапинга, чийто създател е Полина Герасимова.

Нейното име стои зад студиото за визуални и интерактивни експерименти в областта на дигиталните изкуства Poliforma. Внушителният визуален разказ е посветен на езика като дом, на нюансите на общуването, на идентичността и разбирането на другите.

Основни герои са онези уникални букви, чиито графичен образ отразява специфичните звуци, от които е съставен езикът ни. Поезията за 3D мапинга е написана от Стефан Икога, а музиката е на Kan Wakan. На 10 септември началото на събитието ще бъде от 20:30 часа.

Тогава ще започне поетическото четене, с което ще бъде представена и антологията „Скритите букви“, която включва общо 70 стихотворения на поетите Анна Лазарова, Галина Николова, Георги Господинов, Иван Ланджев, Красимира Джисова, Марин Бодаков, Мария Калинова, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Никола Петров, Петър Чухов, Силвия Чолева, Стефан Иванов и Цочо Бояджиев.

Техните произведения са част от проекта от самото начало. В първата вечер (10 септември) поезията и излъчванията на 3D мапинга ще се редуват от 20:30 до 22:00 часа. Втората вечер (11 септември) е посветена единствено на 3D мапинга и ще започне в 21:00 часа. Антологията „Скритите букви“ ще бъде достъпна в книжарниците след 12 септември.

От организаторите

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.