3 август 2022 година

Сънувай цветно

“СЪНУВАЙ ЦВЕТНО” В ШИНДАРОВАТА КЪЩА В КОВАЧЕВИЦА

Изложба на Венцислав Диков

“Коя е по ред… 32,33….След Токио, Париж, Берлин, Кьолн, Барселона, Люксембург, много арт-резиденции и групови изложби в Япония, Словакия, Сърбия, Германия, Турция, Люксембург… Венци Диков е в Ковачевица. Заповядайте на чаша бяло вино! Матине, 4 август, четвъртък, 11.30 часа” – любезно канят всички гости на фестивала за камерна музика “Неотъпкана пътека” ( а и не само!) домакините от Шиндаровата Арт къща в магичното родопско село Ковачевица.

Венцислав Диков е роден в София, в семейство на музиканти. Рисува от ранна детска възраст. Предпочита да запази самобитния си стил в изобразителното изкуство и избира да следва музика. Завършва НМА „Панчо Владигеров“, по-късно Hochschule für Musik в Мюнстер, Германия, със специалност класическа китара.

От 2003 г. Венцислав Диков е еднакво активен като художник и като музикант. Имал е над тридесет изложби в България и в чужбина (Токио, Париж, Берлин, Брюксел, Кьолн, Барселона, Люксембург и др.) Участвал е в арт-резиденции (Япония, Словакия, Сърбия) и групови изложби (България, Германия, Турция, Сърбия, Словакия, Люксембург и др.) Негови картини са собственост на частни колекции по цял свят.

 

 

 

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.