С нов регламент стартира анкетата „Музикант на годината 2023“ на предаването “Алегро виваче” на БНР

С нов регламент стартира „Музикант на годината 2023“

 Нов регламент предвижда провеждане на анкетата в три етапа,

финалният избор в най-авторитетното допитване остава на публиката 

Стартира националната анкета “Музикант на годината 2023” на предаването “Алегро виваче” по програма “Хоризонт” на БНР. 33-тото издание на допитването ще се проведе с нов регламент и ще премине в три етапа:

До 20 февруари всеки може да направи по едно предложение във всяка от петте категории:

Музикант на годината

Млад музикант на годината

Ансамбъл на годината

Музикален проект на годината

Музикален педагог на годината

Предложенията ще се подават в платформата на анкетата muzikant.bnr.bg и ще бъдат валидни само с две имена и телефон на подателя. В първия етап на конкурса броят предложения, получени за един кандидат, не е от значение.

Седемчленно специализирано жури ще разгледа всички предложения и ще избере сред тях финалните номинации в петте категории. Имената на номинираните ще бъдат обявени на 27 февруари в ефира на предаването “Алегро виваче” по програма “Хоризонт”.

От 1 до 31 март 2024 г. слушателите ще могат да гласуват за номинираните музиканти, ансамбли и проекти. Събралите най-много гласове в съответните категории ще станат ясни на тържествена церемония, на която ще получат призовете.

Почитатели на класическата музика, бъдете активни и подавайте своите предложения – номинации! – приканват колегите от предаването “Алегро виваче” на БНР, които организират за 33 път това важно и престижно за всички носители на приза “Музикант на годината” допитване до публиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.