Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през май, твърдят източници

ТВ1 | Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през май

Руският президент Владимир Путин ще пътува до Китай през май за разговори с китайския си колега Си Цзинпин, като това може да бъде първото задгранично посещение на шефа на Кремъл през новия му президентски мандат, предаде Ройтерс, позовавайки се на пет запознати източника, препредава БТА.
Вчера западните правителства осъдиха преизбирането на Путин като несправедливо и недемократично. Въпреки това Китай, Индия и Северна Корея поздравиха дългогодишния лидер за удължаването на неговото управление с още шест години.
“Путин ще посети Китай”, заяви пред Ройтерс един от източниците, който говори при условие за анонимност. Подробностите около пътуването бяха независимо потвърдени от четири други източника, които също говориха при условие за анонимност.
Един от източниците заяви, че пътуването на Путин до Китай вероятно ще се състои през втората половина на май. Двама от източниците заявиха, че посещението на руския президент ще се състои преди планираното пътуване на Си в Европа.
Запитан днес за новината на Ройтерс, според която руският президент ще посети Китай през май, Кремъл заяви, че за Путин са планирани няколко пътувания в чужбина и че за тях се подготвят предварителни разговори на високо равнище.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.