ПроТекст 11 търси трите български пиеси, които ще представи на живо в края на пролетта

ПроТекст 11 търси трите български пиеси, които ще представи на живо в края на пролетта

До 15 януари е срокът на отворената покана за нови български пиеси на Европейската мрежа за съвременна драматургия  – EURODRAM. Няма никакви тематични или възрастови ограничения. Три съвременни български театрални текста ще станат част от престижната селекцията на EURODRAM 2022 г. и ще бъдат препоръчани на вниманието на международната мрежа. Също така те ще участват и на 11-то издание на платформата за нова драматургия ПроТекст, по време на което ще бъдат представени като пърформанс-четения на живо пред публика. ПроТекст 11 ще се проведе в края на пролетта. 

Всички кандидатури могат да бъдат изпращани в .pdf формат на адрес 36monkeys@gmail.com (относно: eurodram call 2022). Повече информация: EURODRAM е европейска мрежа, която насърчава обмена между преводачи, автори и театралните сцени в Европа.Различните езикови комитети от Европа, Средиземноморието и централна Азия подготвят всяка пролет своя селекция от най-много три текста. За селекцията през 2022 българският комитет на EURODRAM приема предложения за театрални пиеси, писани на български език. Максимум три пиеси ще бъдат препоръчани на вниманието на международната мрежа. Избраните текстове ще бъдат представени на годишната среща на мрежата през 2022 г., ще влязат в официалната селекция на EURODRAM и ще станат част от единадесетото издание на платформата за нова драматургия ПроТекст на Организация „36 маймуни“.

Подробности за правилата и изискванията за участие може да намерите тук: https://eurodram-bulgarian.weebly.com/2022.html

Координатор на мрежата от българска страна е Организация „36 маймуни“.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.