Прокуратурата оттегли споразумението си с Кристиян Бойков във връзка с теча на данни от НАП, а съдът не даде ход на производството

Прокуратурата оттегли споразумението си с Кристиян Бойков във връзка с теча на данни от НАП, а съдът не даде ход на производството

Софийският градски съд не даде ход на заседанието и прекрати производството относно споразумението, което беше внесено в съда между прокуратурата и Кристиян Бойков за неправомерно проникване в базата данни на НАП, във връзка със случая за теча на данни от агенцията през 2019 г., предаде БТА.
След като първоначално предложи на съда, прокуратурата преди два дни се е отказала от споразумението с Бойков. Днес стана известно, че самото споразумение е инициирано през май от подсъдимия и ако беше одобрено от съда, щеше да му бъде наложена глоба.
На днешното заседание съдът отчете, че не установява хипотезата, която прокуратурата представя за оттеглянето на споразумението, което е внесла. Също така отбеляза, че има процесуални пречки, заради които то не може да се случи.
Кристиян Бойков и Иван Тодоров са подсъдими по делото за изтекли лични данни от НАП, което съдът прекрати и върна на прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения. Първоначално те бяха обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.
Адвокат Асен Асенов коментира след заседанието пред медиите, че прокурорът по делото изненадващо е оттеглил сключеното с клиента му споразумение. “През последните пет години Кристиян Бойков е обект на разследване и медийно правосъдие. Искам заявя, че клиентът ми се съгласи на това споразумение, не защото прокуратурата има безспорни доказателства, а защото искаше възможно най-скоро този процес да приключи”, добави той. Адвокатът припомни, че за последната година прокуратурата не е успяла да внесе годен обвинителен акт в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.