Премиера на “Неродена мома” – балетна музика от Любомир Денев-син

Премиера на "Неродена мома" - балетна музика от Любомир Денев-син

А ето и една покана от композитора Любомир Денев-младши към публиката в Пазарджик: “Изключително съм радостен, че на 28 октомври ще осъществим премиерата на моята балетна музика „Неродена мома“ в два концерта заедно с прекрасния Симфоничен оркестър – Пазарджик.

Първото представяне е в детски концерт във версия за разказвач и оркестър от 15.00 часа, а второто – в концертна програма от 18.30 часа. Програмата ще открием с ув. „Вълшебната флейта“ от Волфганг Амадеус Моцарт, а солист на концерта ще бъде младият и изключително талантлив кларинетист Цветомир Радев, който ще изпълни Концертино за кларинет и оркестър от Карл Мария фон Вебер.

Цветомир е възпитаник на НМУ „Любомир Пипков“, ученик на Борислав Йоцов. Носител е на няколко международни награди, а от повече от година е и кларинетист във Филхармония “Пионер” / Pioneer Youth Philharmonic към Национален дворец на децата. Зад гърба си вече има произведения като Симфония в ре минор от Цезар Франк и Симфония №8 от Антонин Дворжак. Красивият афиш е дело на талантливата Viky Shen. Заповядайте!”

Любомир Денев

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.