Пианистката Надежда Влаева в АНФАС, 12 ноември 2022 година

Пианистката-Надежда-Влаева-в-АНФАС,-12-ноември-2022-година

За музиката и всеотдайната любов към нея

„Животът е сцена” – в това е убедена нашата лъчезарна гостенка. Тя обича сцената, а по всичко личи – и сцената я обича. Обича я и публиката – именно тя избра Надежда Влаева за “Музикант на годината 2021” в допитването на предаването на БНР “Алегро виваче”. А конкретният повод за номинацията ѝ беше албумът с малко познати пиеси на Панчо Владигеров, който талантливата българска пианистка записа и издаде в Лондон и за който получи високи оценки и признание от най-реномираните световни музикални издания. 

Тя живее и твори в Америка, но много често концертира и в Европа. Преди седмици блестя на сцената в Линкълн център в Ню Йорк с любимия й Рахманинов Концерт за пиано и оркестър №2, на 1 ноември изнесе рецитал с творби на Панчо Владигеров в Женева, после свири в Германия, долетя до тук за среща Анфас и веднага отново отлита – чакат я в Германия, Холандия, Лос Анджелис и отново Ню Йорк.

За музиката и всеотдайната любов към нея  –  в новото издание на “Анфас” – събота, 12 ноември Олга Бузина разговаря с пианистката, а вече и продуктивна композиторка Надежда Влаева.

Повторения – неделя, 13 ноември от 11.00 часа и сряда, 16 ноември от 16.30 часа.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.