Петков и Борисов в сблъсък за външното министерство

Петков и Борисов в сблъсък за външното министерство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че ГЕРБ не може да прави повече компромиси във връзка с ротцията в правителството. Според него и пъртията  Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър, а Денков специален вицепремиер и министър на образованието.

Кирил Петков е на друго мнение: “Трябва да има пълна ротация между Николай Денков и Мария Габриел“. От ПП-ДБ настояват Габриел да бъде само премиер, а Денков вицепремиер и министър на външните работи.

“Имаше изказвания, че ако Денков не е външен министър, нямало да има ротация. Денков ще е вицепремиер със специален статут и е записано, че той ще бъде министър на образованието“, каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че ако ПП-ДБ вземат енергийното, финансовото, икономическото и спортното министерство, той няма какво да обясни на симпатизантите на ГЕРБ, които са направили партията първа политическа сила.

Проблеми има и в парламентарната група на ГЕРБ, където мнението за ротацията е полюсно. Според  Деница Сачева партията не държи правителството да е само от хора на ГЕРБ, но Делян Добрев настоява правителство да е само на тяхната партия.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.