Пеевски иска парламентарна комисия за дейността на Мартин Божанов – Нотариуса

Пеевски иска парламентарна комисия за дейността на Мартин Божанов – Нотариуса

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски иска създаване на временна парламентарна комисия, която да провери дейността на Мартин Божанов-Нотариуса, съобщава Медиапул.

Във вторник сутринта от пресцентъра на ДПС разпространиха позиция, в която санкционираният по глобалния закон “Магнитски” за “значима корупция” Пеевски казва: “Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред”.

Преди ден от АКФ призоваха за създаването на временна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата около дейността на Божанов. Те изпратиха и писмо до депутатите.

От ПП-ДБ посочват, че временната комисия трябва да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи, допълва информацията Медиапул.

Мартин Божанов, носещ прякора Нотариуса , бе разстрелян показно в столичния квартал “Горна баня” в сряда вечерта (31 януари). Той е сочен като човек за контакт с прокурори срещу заплащане и с цел решаване на проблеми е обвинението. Името му се свързва и с крупни имотни измами.

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.