4 март 2021 година

Пак ли купените ромски гласове ще решават изхода от изборите

“Алтернативата” със Светла Петрова от 4 март 2021 година.

Румян Русинов: Само малка част от ромите продават гласовете си – по-маргиналните прослойки, някъде около 20 процента. Истината е, че мнозинството от ромите не отиват да гласуват. Ако се видят резултатите в техните секции,ще стане ясно, че 80-90 процента от хората не са пуснали бюлетина. Те се чувстват обидени – знаят, че офертата за гласа им е позорна сделка. Не са дебили,както някои си мислят. Не само ромите продават гласовете си. Ромските избиратели не са по-различни от другите – те също са разочаровани и се смятат за политически непредставени. Политическата ни система е тотално дискредитирана. Затова се купуват гласове – защото политическият истаблишмънт не може да убеди хората с посланията си. Те не вярват на управлението. Има едно базисно доверие, за да функционира демокрацията – у нас нивата са под него.

Доцент Иво Инджов: Марешки и Валери Симеонов се прегърнаха, въпреки че се”плюха” в отминалия мандат, защото сметките им не излизаха. Те пак няма да излязат, но ще се отвратят много хора, които смятаха,че има място под слънцето и за патриотичното начало, и за една корпоративна партия. Това вече е минало. Гененерал Шивиков вдъхновяваше през лятото хората от площада и когато изведнъж се появява в листата на коалиция, свързана с властта, какво да си кажат те, освен “Всички са маскари!”. Проблематично е не толкова присъствието на спортисти в листите, а политическото номадство, както и някои знакови отсъствия. Отпадането на Пеевски е опит ДПС да продобие по-приемлив публичен образ и да стане годна, ако не за открито участие в коалиция, то за подкрепа на едно програмно правителство, което е желано от движението. Истинската промяна ще стане, когато изчезнат съмненията, че сараите на Доган дърпат задкулисно конците на политическите процеси в България. Съюзяването на ГЕРБ с ДЕН обслужва най-вече интересите на ГЕРБ и показва, че лидерите на българските турци, критични към ДПС и Доган, нарушават принципите си, ако въобще са ги имали.

Гледайте “Алтернативата” неограничено на https://tv1.bg!​ Също и в YouTube TV1 България, Facebook TV1 България. Бъдете част от “Алтернативата”, дарете за бъдещето на свободните медии! https://alternativata.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Enable volume
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Coming Next
     CANCEL
     Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.
     X