Новата маска на изборната манипулация, “Алтернативата” с Лили Маринкова

Новата маска на изборната манипулация, "Алтернативата" с Лили Маринкова

Юлиян Ненчев областен координатор на коалиция “Изправи се! Мутри вън!” описа обстановката, в която се проведоха частични местни избори за кмет в различни селища на страната. В Николаево и Славовица-Плевенско се използват – манипулация на ромския вот, заплахи и натиск от ГЕРБ.

“Мъглиж-гейт” е начнн чрез пандемията да се контролира вота- чрез събиране и преброяване на маските на гласувалите. Скулпторът проф. Велислав Минеков и археологът Иван Петрински определят като “крайно противоречива” политиката за учредяване и легализиране на частните колекции е България, включително колекцията на Васил Божков, която беше иззета от властите, а преди това тържествено открита от културният министър и директорът на НИМ. Има колекции чиито артефакти са също веществени доказателства, за които се водят дела 30 години.

Легализирането на частни колекции след решението на Коституционния съд е довело до регистрацията на 11 колекции , а очакват разрешение още 200 души. Колекционерите се третират противоречиво на “добри” и “лоши” държавата ги забранява и разрешава избирателно. Крайно влошена е политиката за управление на културните ценности в последните 10 години-разформирован е едниственият институт в тази област НИНКН. Поетът Иван Ланджев – държавата не знае какво да прави с културните ценности, аретефактите стават заложници на различни игри за власт и пари. Пренебрежението на ГЕРБ към справедливия граждански протест-миналата година тотално е отчождила управляващите от културния елит и това личи ясно от предизборните им листи.

Гледайте “Алтернативата” неограничено на https://tv1.bg!​ Също и в YouTube TV1 България, Facebook TV1 България. Бъдете част от “Алтернативата”, дарете за бъдещето на свободните медии! https://alternativata.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.