Нина Николина с нов сингъл и турне със спектакъла за деца “Кральо Портальо”

Нина Николина с нов сингъл и турне със спектакъла за деца Кральо Портальо

Националното турне на Нина Николина “Кральо Портальо” през месец ноември в 8 града стартира на 7 ноември от Враца. 

Премиерните спектакли в София и Братислава преминаха с възторг и любопитство от децата, които стават и участници в концерт-спектакъла.

Представлението, кръстено на едноименната народна игра “Кральо Портальо” е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи. В света на народното творчество, във вълшебния свят на българския фолклор ни пренасят: Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова.

Детският спектакъл и турнето “Кральо Портальо”са със съдействието на Министерство на Културата и Национален Фонд Култура.

Освен децата, Нина Николина ще зарадва и по-големите си почитатели с нов сингъл и концерт “Jazz & Traditions”. Наскоро Нина Николина и “101 Каба гайди” изправиха на крака публиката с изпълнението на “Излел е Дельо хайдутин”.  

“Ерген деда” е трети сингъл от втория концертен албум на Нина Николина “Jazz & Traditions Vol.2”.https://youtu.be/jNf3ENRM2uI 

Шопската хумористична песен в етноджаз аранжимент на Калин Вельов, ще вдигне градуса на настроението и на концерта на Нина Николина с формацията на 2 ноември в “Бар Петък”, София. В концерта, интерпретирани в актуални музикални жанрове с джазово, фънки, R&B,  електронно денс звучене са не само фолклорните песни, а  и поп хитовете ”Ти”, ”Не мога”, ”Тебе да вземем” и ”Сън”. 

Нина Николина и “101 Каба гайди”  

На 19 октомври, в зала “Арена София”, на гала-вечерта MAX FIGHT 56, със специален гост – световноизвестният ММА боец Конър Макгрегър, Нина Николина и 101 Каба гайди” взривиха многохилядната публика с изпълнение на “Излел е Дельо хайдутин”.  

Първото им съвместно изпълнение през 2016 г. на Национален стадион “Васил Левски” на честването на Христо Стоичков “50 години номер 8”, изправи на крака 40 000 души от трибуните и развълнува милионите от тв екрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.