Николай Стайков със специална награда за разследваща журналистика

Николай Стайков със специална награда за разследваща журналистика

Фондация “Радостина Константинова” определи своите годишни награди за разследваща журналистика. Голямата награда спечели разследването на Николай Стайков от Антикорупционния фонд на тема “Осемте джуджета“. Николай Стайков е съосновател на Антикорупционния фонд и разследващ журналист.

Той е икономист по образование и дългогодишен икономически журналист и редактор по професия. От 1997 до 2007г. е последователно репортер, редактор и заместник главен редактор на в. Капитал. Автор е на над 500 статии, анализи и коментари в областта на икономическата политика, приватизацията и обществените поръчки. Основния му опит е в изготвянето на икономически анализи, разследвания и класации, както и в работа с бази данни.

Стайков е съосновател и говорител на noresharski.com – гражданска медия, ръководена от доброволци, родена от гражданските протести през 2013-2014 година. Като активист е участвал в редица международни семинари и форуми, посветени на борбата с корупцията. В тази си роля, Стайков публикува мнения и позиции в много на брой национални и чуждестранни медии, включително “Ню Йорк Таймс”, “Икономист”, “Файненшъл таймс”, “Ройтерс”, “АРТЕ ТВ”, “Дойче веле”, „Слейт“ и много други. Носител е на годишна наградата за икономическа журналистика на Съюз „Произведено в България“ (2002г) и на годишна награда в категория „Онлайн медия“ на Фонд „Валя Крушкина“ към фондация „Работилница за граждански инициативи“ (2014г). През 2013 Стайков е регионален победител в European Satellite Navigation Competition към Европейската космическа агенция (ЕСА).

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.