Никола Рахнев е “Будител на десетилетието” в кампанията на БНР

Никола Рахнев е Будител на десетилетието в кампанията на БНР

Кадри: Кристина Костова, БНР

Създателят на “Гората.бг” Никола Рахнев стана “Будител на десетилетието” в националната кампания, организирана от БНР. Тържествената церемония, на която бяха отличени съвременните будители – хората, оставили траен отпечатък в последното десетилетие със своята дейност и каузи, традиционно беше излъчена на празничния 1 ноември.

Никола Рахнев има вярата, но и смелостта да сбъдва мечти и да променя света, в който живеем. Той е създател на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България. “Будител на годината” за 2019-а, днес неговата мечта за милион засадени дървета отдавна е надхвърлена и новата цел е над 3 милиона дървета.

“Будител е всеки, който вдъхновява българския народ да вярва в себе си. Правете колкото се може повече добро, по всеки възможен начин, по всяко време, навсякъде, защото има огромен смисъл. А смисълът да правим добро е да оставим един по-добър свят, една по-добра България за децата ни”, сподели развълнуваният победител.

Наградата “Аз, буки, веди – Знание” на скулптора Александър Пройнов връчи министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. В изказването си тя отбеляза: “В рамките на тази кампания – 10 поредни години, ние се уверяваме, че в България има прекрасни хора. Има будители, които могат да събудят енергия не само в България, но и в целия свят. Това е един много специален човек, явление в нашата действителност, защото по много тих начин променя света, с достойнство посреща сълзите на хората и със сърцето си чувства тяхната любов и благодарност, но и човек, който предава своята ценност и модел на поведение на своите деца”.

Специалната награда на БНР получи Лазар Радков – основният двигател на кампаниите “Капачки за бъдеще” и “Каузи.БГ”. Наградата връчи генералният директор на БНР Милен Митев.

“Кампанията ми дава увереност, че доброто има дълбоки корени и се радвам, че БНР е организатор на тази инициатива. Съвременните будители ни дават повече надежда, повече вяра, че заедно можем да изградим по-добра среда за нас и за децата ни”, отбеляза в приветствието си Милен Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.