Много вкусен суджук сандвич от Алепо и супа от червена леща – “История в чиния” с Мая Зухди, еп 5, 16 юни 2024 година

Много вкусен суджук сандвич от Алепо и супа от червена леща - "История в чиния" с Мая Зухди, еп 5, 16 юни 2024 година

Със сигурност сте опитвали този сандвич в магазините за дюнери в България. Днес ще ви кажа рецептата, защото получих много молби да я споделя. Много, ама много е вкусен. Традиционно се пълни с агнешки черва, а от него се правят малки наденици . Наричаме ги наденици на Алепо. Но искам да ви улесня , така ще го направим по опростен начин.

 

РЕЦЕПТИ:

Супа от червена леща:

400 гр червена леща

2 средни глави кромид лук

1 л. телешки бульон

1,200 л. вода

0,5 гр. шафран

1 с.л. червен пипер

сол на вкус

 

Суджук сандвич:

1 кг. 60% телешка и 40% агнешка кайма

1 с.л. черен пипер

1 с.л. кориандър

2 с.л. паста от червена чушка

5 скилидки чесън

1/2 индийско орехче

микс от 7-те подправки*

арабски питки

сол на вкус

 

*7 подправки: черен пипер, канела, кардамон, карамфил, кимион, индойско орехче, кориандър

Гледайте “История в чиния” всяка неделя от 12.30 часа в ефира на TV1, Youtube TV1 България и Facebook TV1 България, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.