Със сигурност сте опитвали този сандвич в магазините за дюнери в България. Днес ще ви кажа рецептата, защото получих много молби да я споделя. Много, ама много е вкусен. Традиционно се пълни с агнешки черва, а от него се правят малки наденици . Наричаме ги наденици на Алепо. Но искам да ви улесня , така ще го направим по опростен начин.
РЕЦЕПТИ:
Супа от червена леща:
400 гр червена леща
2 средни глави кромид лук
1 л. телешки бульон
1,200 л. вода
0,5 гр. шафран
1 с.л. червен пипер
сол на вкус
Суджук сандвич:
1 кг. 60% телешка и 40% агнешка кайма
1 с.л. черен пипер
1 с.л. кориандър
2 с.л. паста от червена чушка
5 скилидки чесън
1/2 индийско орехче
микс от 7-те подправки*
арабски питки
сол на вкус
*7 подправки: черен пипер, канела, кардамон, карамфил, кимион, индойско орехче, кориандър
Гледайте “История в чиния” всяка неделя от 12.30 часа в ефира на TV1, Youtube TV1 България и Facebook TV1 България, както и на официалния ни сайт: https://tv1.bg.