Младият виртуоз Ивайло Василев в АНФАС, 21 януари 2023 година

Младият-виртуоз-Ивайло-Василев-в-АНФАС,-21-януари-2023-година

Детето-чудо на пианото

Още когато започна да печели престижни конкурси и да оставя без дъх жури и публика, започнаха да го сравняват с Моцарт. И не случайно – детето витруоз не само свири, но и композира. Започва уроци по пиано на пет, а на 11 години вече притежава в колекцията си над 20 награди от наши и международни клавирни конкурси, свирил е като солист със знаменити оркестри и диригенти в емблематични зали… 

Днес, Ивайло Василев вече е на 15, спечелените награди / предимно първи и гранприта/ са над 30! От 2019 година продължава обучението си по пиано и композиция при професор Борислава Танева, а концертната му, звукозаписна и фестивална биография нарастват неудържимо и все така победоносно. В следващата седмица на младия виртуоз, носител на приза “Кристална лира“ в категория “Млад изпълнител”, предстоят два концерта – солов рецитал в Унгарския културен институт и концерт със Софийската филхармония с Моцартова програма в навечерието на рождения ден на австрийския гений.

Гост на Олга Бузина тази вечер в “Анфас” е младият и много талантлив пианист – Ивайло Василев. Гледайте!

Повторения – неделя, 22 януари от 11.00 часа и сряда, 25 януари от 22.00 часа.

Предаването за култура “Анфас” може да гледате в ефира на TV1, както и във Facebook страницата на TV1 България и нашия YouTube канал.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
LIVE
 / 
Chapters
This content is private
Age Verification
By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
or
Coming Next
Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.