“Мислете д-р Ахмед Доган и Пеевски като един човек”. Хасан Адемов: Чакаме Доган да разтълкува “връщане назад няма”

"Мислете д-р Ахмед Доган и Пеевски като един човек". Хасан Адемов: Чакаме Доган да разтълкува "връщане назад няма"

Напрежението между двете групи в ДПС продължава, докато почетния председател Ахмед Доган продължава да мълчи, обобщава Медиапул. Тези, които подкрепят съпредседателят на ДПС и санкциониран за глобална корупция от САЩ и Великобритания Делян Пеевски продължават да обясняват, неговата теза.
Днес депутатът от ДПС Хамид Хамид призова да мислим “д-р Ахмед Доган и Пеевски като един човек”. Дългогодишният депутат от движението д-р Хасан Адемов обаче контрира, че силовият подход в партията доминира и това е активирало имунната ѝ система.
Двамата се разминаха относно втория мандат, който се очаква ДПС да получи, като втората по численост група в парламента. Хамид заяви, че ще положат всички усилия, за да има правителство с втория мандат. Хасан Адемов обаче каза, че решение за втория мандат ще има след провеждането на необходимите обсъждания в ДПС.
“Случващото се в Движението за права и свободи може да се определи като “криза на механизма за вземане на решения. ДПС е така структурирано, че когато е налице проблем в някоя от регионалните структури, например, веднага се активира имунната система на партията. Колективните органи винаги са били тези, които обсъждат и вземат решения, оттам и дойде сегашният проблем, тъй като напоследък доминират индивидуалните решения и силовият подход.” Така описа ситуацията в ДПС д-р Хасан Адемов, бивш министър на труда и социалната политика и едно от знаковите лица на партията, пред БНР.
По думите на Адемов, в ДПС водещият принцип винаги е бил решенията да се вземат след разговори. Именно по тази причина въпросът за подкрепата на кабинета “Желязков” е създал напрежение. Той бе категоричен, обаче, че ДПС има съпротивителните сили да реши собствените си проблеми.
“ДПС е в топ форма, на последните избори увеличи гласовете си и присъствието си в Народното събрание. Партия като ДПС няма да допусне разединение и това беше основното послания след срещата на 17-те народни представители с почетния председател д-р Ахмед Доган. Очакваме той да се произнесе и да разтълкува посланието “Връщане назад няма”, добави Хасан Адемов.
“Ще бъдем първа политическа сила заедно с д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски. Отношенията между тях са по-силни от баща и син”, каза депутатът от ДПС Хамид Хамид пред бТВ. Той гласува за правителство на ГЕРБ с първия мандат, каквато беше волята на Делян Пеевски.
“ДПС е единно и няма как да има отбори. Мислете д-р Ахмед Доган и Пеевски като един човек”, каза още Хамид.
Очаква се по-късно тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория мандат за кабинет на кандидат-премиер, предложен от втората партия в парламента ДПС.
Хамид Хамид каза, че ДПС ще положи всички усилия, за да има правителство с втория мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри разглеждането му във Вашия браузър.